SPORT 2020

Lämnar Titanix

Henry Kieksi lämnar Titanix, Efter 12 år i bandet har Kieksi bestämt sig för att ägnat sig åt annat.

Ett ovanligt SM

Pressande värme. Ingen publik på läktarna. 

Det blev ett speciellt SM i Uppsala – speciellt inte bara för den ovanliga inramningen utan också för att det blev ett SM som bjöd på så mycket positivt.

Tävlingsgnistan infann sig hos de aktiva trots de ovanliga förutsättningarna.

Det blev ett SM värt att minnas – även för oss som levt med traditionen att varje år åka till årets SM-stad, träffa gamla vänner och fascineras av kampen om medaljerna.

Vägen fram till årets SM var lindrigt sagt knagglig för alla aktiva.

Tävling efter tävling ställdes in när säsongen skulle dra igång. 

När det väl öppnandes upp för lokala tävlingar i miniformat var det bara ungdomar som fick tävla. Seniorerna var länge uteslutna, längtade och misströstade naturligtvis.

Svenska Friidrottsförbundet tog tidigt under sommaren beslutet att SM skulle genomföras. Friidrotten behövde sitt mästerskap. Ett inställt SM hade med all säkerhet skadat friidrotten.

Det arbetades fram en form som kunde anpassas till gällande corona-regler.

Seniorerna släpptes fram i de lokala tävlingarna, laddade och sugna.

Alla aktiva såg målet framför sig. Det fanns ett SM att sikta på. Också alla som hade EM och OS som 2021 års stora mål fick ställa kompassen på Uppsala.

Utan att ha fått känna på konkurrenterna i någon större uppfattning dök både affischnamnen och de unga sugna talangerna upp i Uppsala, motiverade och ordentligt laddade.

För många räckte det med ett det var ett antal tränare och funktionärer som på plats visade sin entusiasm.

Det gällde att tänka bort den uteblivna stämningen på läktarna.

Det fanns så mycket glädje i att bara få tävla att den inspirationen räckte för att det som levererades på arenan blev riktigt bra.

Vi TV-tittare, som var ganska många, bjöds på en underhållning som ingen kunde klaga på.

De stora stjärnorna levererade och uppstickare presenterade sig i gren efter gren. 

Det sattes fem mästerskapsrekord, alla av hög klass.

Andreas Kramers uppvisning på 800 m och tiden 1.45,53 imponerande kolossalt. Att Andreas stortrivs i SM-miljö vet vi sedan tidigare. Många kommer säkert ihåg när han i Karlstad 2019 slog världsrekord i antal high five på 60 sekunder.

Att Wictor Petersson lyckades krossa Hans ”Honta” Höglunds gamla kulrekord gladde onekligen många.

Att Thobias Montler rekordhoppade i längd (8.15) och Angelica Bengtsson i stav (4,71) var andra höjdpunkter liksom Fanny Roos i kula (18,59).

Lägg därtill våra andra internationella stjärnor Khaddi Sagnia, Daniel  Ståhl, Erika Kinsey och så givetvis den störste av dem alla – ARMAND DUPLANTIS.

Iklädd arrangörsklubben Upsala IF:s dräkt vann han sitt första SM-guld. Att ”Mondo” sliten efter 6-metershoppet i Monaco på fredagskvällen inte hade kraft att radera ut Patrik Klüfts mästerskapsrekord är han givetvis förlåten för. Det viktiga var att det största affischnamnet gjorde sitt första SM. Vi hoppas givetvis att det blir flera SM med Duplantis i startlistan.

De etablerade stjärnorna i all ära men vi får naturligtvis inte glömma alla tonåringar som stormade fram –  som Melwin Lycke Holm. Nikki Anderberg, Thomas Jones, Moa Granat, Oskar Edlund, Emil Millàn de la Oliva, Alice Magnell Millàn och några till.

Vi vågar tro på en ljus framtid och nya affischnamn.

Dessutom vill vi ju gärna tro att denna SM-form var en engångsföreteelse.

Helt klart var det tråkigt för alla duktiga ledare i Upsala IF att inte få bjuda på den publikfest som det fanns förutsättningar för.

ROLAND ANDERSSON

 

 

 

 

 

 

| Svar

Senaste kommentarer

06.12 | 09:19

Är det inte dags att också skriva om bandet Olle Rolands?

01.04 | 11:50

lasse sigfridsson och brodern hasse sigfridsson borde ha fått box 1-2.för det var trots dom som bildade lasse stefanz.dåligt att glömma bort dom.

15.09 | 10:17

Hej!

Hur ser Drifters ut i dag? Vem är basist efter Mats Elfqvist och är Robban kvar som trummis?` Tacksam för svar! Ingen info någonstans.

17.07 | 17:08

Shine kommer att lägga ned efter juli, enligt trummisen i bandet.