Senaste nytt 2014

Linus tar farväl av sin publik

140701

Som vi tidigare berättat kommer Linus Lindholm att sluta i Mats Bergmans. Den 19 juli gör han sin sista spelning.

Så här skriver han i ett brev till alla fans:

"Kära vänner, jag (Linus) ber om ordet!

Nu är slutet nära för min del, 19 juli gör jag sista jobbet med Mats Bergmans, detta sker på Utängens Loge.
2008 började jag som sångare i MB:s, det har varit 6 mycket roliga år, jag har upplevt många roliga spelningar, och skapat många härliga minnen, minnen som jag nu tar med mig när jag nu börjar en ny karriär. 
Som några vet så har jag under de 4 senaste åren utbildat mig till fastighetsmäklare och ska börja jobba med det i Katrineholm på Fastighetsbyrån, så ska någon sälja sitt hus så vet ni vem ni ska ringa, haha;)
Många frågar och funderar på om jag kommer spela lite grann framöver, i någon annan konstellation , svaret på det är att jag i nuläget inte har några som helst idéer eller planer på det, det får framtiden utvisa. 
Med detta sagt så vill jag tackar er, ni som kommit på våra spelningar, lyssnat på våra skivor och gillat oss, utan er hade inte jag kunnat leva på musiken i alla de år jag gjort det, TACK! Jag vill även tacka de 4 "gubbarna" i MB:s för dessa roliga år, TACK! 
Glöm inte heller kära publik att fortsätta lyssna och dansa till Mats Bergmans, Sveriges bästa dansband:), det kommer inte jag att glömma i alla fall.

Kanske ses vi i något sammanhang framöver, om vi inte gör det så får ni allesammans sköta om varandra och ha en fin sommar, en god jul, en glad påsk och en härlig midsommar osv...
Tänk också på att: det är bättre att va bortkommen och omkörd än omkommen och bortkörd!"

Kramar från Linus Lindholm.

Guldklavengalan i SVT PlaY

Programledaren Thomas Deutgen med sin sidekick Gunhild Carling.

För första gången kommer dansbandens egen grammisgala - Guldklavengalan - att direktsändas i tv.

Det blir en två timmar lång sändning från galan, som utgör startskottet av årets dansbandsvecka i Malung, som är en av landets största och äldsta musikfestivaler.

Precis som tidigare kommer galan att direktsändas i Sveriges Radios kanal P4 med Thomas Deutgen som programledare. Men nu står det klart att direktsändningen också kommer att kunna följas av tv-tittarna.

– SVT har de senaste åren satsat stort på nyhetsbevakning från den omåttligt populära Dansbandsveckan i Malung och nu är det dags att ta nästa steg. Vi är oerhört glada över att kunna erbjuda våra tittare en direktsändning från Guldklavengalan, säger Niklas Lindh vid SVT i Falun, som är projektledare för tv-satsningen.

Guldklavengalan är dansbandsbranschens egen grammisgala och arrangeras i år för 15:e året.

Vid galan delas priser ut till bland annat årets bästa dansband, årets bästa dansbandsmusiker och årets bästa låt.

– Direktsändningen från galan i radio är alltid festlig, välgjord och färgsprakande så därför känns det fantastiskt att även kunna bjuda in tv-tittarna, säger Niklas Lindh, som jobbar med tv-sändningen tillsammans med ett team från SVT i Falun.

Guldklavengalan sänds söndagen den 13 juli kl 18:30 - 20:30 i Sveriges Radios P4 och på SVT Play.

Dansbandspriset till Donnez

140620

Det blir Donnez som får ta emot Dansbandspriset 2014.

Priset utgörs av ett exklusivt diplom och 10.000 kronor i pengar.

Vinnarna har utetts genom publikomröstning på Dansbansdssidan.com som drivs av Christian Andersson.

I år har Ekebo Nöjescentrum gått in som sponsor och står för halva prissumman.

Priset delas ut på Dansbandsfestivalen i skånska Ekebo, Munka Ljungby lördagen den 5 juii.

Populära Donnez som har kapellmästaren Donald Laitilas hemort Perstorp som utgångsort har tre medlemmasr från Blekinge i bandet.

 

"Tillsammans" med Magnus Carlsson

140612

Magnus Carlsson ger sig ut på allsångsturné i sommar och kommer att gästas av Shirley Clamp och Linda Bengtzing.

För att göra reklam för allsångskvällarna som  genomförs utan entré har Magnus spelat in en singel. Tillsammans är specialskriven av Thomas G:son, ”kungen av tonartshöjningar”. Plattan rymmer tre versioner av låten – en med svensk text, en med engelsk text och en instrumentalversion.

Det svänger rejält om plattan, som kommer att säljas tillsammans med ett allsångshäfte på sångkvällarna. 100-lappen som det kostar går oavkortat till BRIS.

Platserna som får besök är: 15/7 Lysekil, 16/7 Gävle, 17/7 Västervik, 23/7 Böda, 24/7 Halmstad, 25/7 Helsingborg, 26/7 Trollhättan, 27/7 Örebro, 28/7 Eskilstuna, 29/7 Visby (Kneippbyn), 30/7 Ljusterö.

 

 

Besviken Mats stiger av

En bitter Mats Gustafsson stiger av.

140527

 En något bitter Mats Gustafsson i Canyons tar på lördag farväl av dansbandsvärlden.

Så här säger han själv på facebook:

” Skönt och lite vemodigt på samma gång... största anledningen är att jag inte längre tycker att det är kul längre. Man åker iväg med glatt humör och möts av en publik som tittar på en som om..va gör du här? Ja..tack detsamma..förr när man spelade gick folk ut för o ha kul ..idag går man ut för att leta fel. Dåligt pålägg på mackorna..entrén e för dyr..orkestern spelar för högt..orkestern spelar för snabbt..de e för varmt..de e kallt.. dessutom måste man ha en skylt för att man ska veta vem som får bjuda upp..suck. Sen dansar man inte med vem som helst heller..först måste man bli accepterad av de som tagit över ställena. Önskar alla lycka till som orkar gå dessa till mötes..för min del kan jag säga va jag vill eftersom dansbandseran e över för min del-”

Helene och Carina på Sigfridssons nya

140521

Både Helene Persson och Carina Jaarnek finns med på Lasse Sigfridssons nya album.

Medverkar gör också Lasses tvillingbror Hasse med sin saxofon.

Det blir releasefest i Åhus den 14 juni.

Så här skriver Lasse i ett facebook-utskick:

"Hej mina vänner. Förutom att broder Hasse spelar sax på min nya CD (vilket faktiskt innebär att två av Lasse Stefanz originalmedlemmar medverkar på min platta) så har jag ännu en mycket trevlig nyhet. Jag är så glad att jag fått med två av Sveriges bästa sångerskor att sjunga duett med mig. Helene Persson som på 90-talet förde fram Helene o Gänget som ett av våra bästa dansband. Numera sjunger hon mycket tillsammans med Glenn Wish, och är en populär radioprofil i Radio Kristianstad. Tillsammans sjunger vi min o Saxells låt Hjärtevän. Min andra duettpartner är Carina Jaarnek. Drev också framgångsrikt sitt eget dansband. Varit med 2 ggr i mellon, och givet ut en bejublad CD med Elvis-låtar inspelad i legendariska Sun-Studio i Memphis. Min producent Jörgen specialskrev Stunder Som Finns Kvar till oss. Tack tjejer för att ni är med och glittrar på min CD."

Ny utställning om festplatser i sydost

140506

Trion Rickard Olsson, Alf Karlsson och Roland Andersson som skapade en uppmärksammad utställning om Mastens festplats har den 17 maj vernissage för en ny utställning. De tre entusiasterna har gjort en nostalgiutställning om gamla festplatser inom Torsås kommun. Det handlar bl a om de välkända parkerna Södra Kärr och Djursvik.

Tillställningen äger rum i Torsås Bygdegård. Efter invigningen vid lunchtid blir det föredrag om dansbanor och festarrangemang av Lennart K Persson, följt av dansuppvisning av Gullabo Swingers. På kvällen blir det nostalgidans till Claes Freddys med Eva.

– Vi blir fyra eller fem i bandet, säger Claes Ohlsson.

 

Medlemsbyte i Blender och Zips

140425

Jacob Svensson har bestämt sig för att sluta i Blender. Ersättare som gitarrist blir  Eric Enstad, som närmast kommer från Zlips. Jacob gör sin sista spelning i Trollhättan den 3 maj och Eric debuterar den 9 maj i Sägnernas hus.

Så här skriver Eric och Jacob på Blenders Facebooksida:

 

Hej!

Mitt namn är Erik Enstad. Jag är otroligt glad över att få äran att ta över gitarren i Blender. Det känns mycket bra! Jag har senaste tiden varit gitarrist i Zlips. Det har varit mycket skoj och lärorikt! Största anledningen till att jag sökt jobbet som gitarrist i Blender är att Zlips utgår från Östersund och eftersom jag bor i Örebro blir det i längden väldigt jobbigt med de långa resorna för att möta upp de andra och bussen. Det blir svårt att hålla upp energin på spelningarna och det äter ju upp en massa av min lediga tid. Självklart gillar jag också Blenders stil och repertoar väldigt mycket.

Jag vill önska Zlips lycka till i framtiden. Nu lägger jag allt krut på att repa in alla sköna Blenderlåtar och ser fram emot den 9:e maj då jag gör min premiärspelning. Hoppas vi ses!

Kram Erik

Hej kära publik och kollegor!

Efter lite mer än ett år har jag tyvärr varit tvungen att ta beslutet att sluta i Blender. Jag har bestämt mig för att lämna över min plats i bandet med anledning av att jag inte riktigt får ihop mitt privatliv med turnerandet tyvärr! Det har varit ett fantastiskt år och det har varit kul att få träffa så mycket nya människor och fått spela på så många olika ställen i Sverige. Jag är stolt över att ha fått spela med i mitt tycke Sveriges absolut bästa band. Ett stort tack till mina kära vänner i Blender som ska ha en jätteeloge för det jobb ni lägger ner i branschen! Jag kommer att göra min sista spelning med den 3:e maj i Trollhättan.

Tack återigen Blender och tack kära publik! Kram från Jakob!

---

Niklas Ellerstad blir ersättare för Eric Enstad i Zlips. Eric gör sin sista spelning i Säterdalen den 1 maj och Niklas debuterar den 18 maj i Götene.

Så här skriver Niklas på Zlips Facebooksida:

Hej!

Jag heter Niklas "Nick" Ellerstad! Född, uppvuxen och bosatt i Stockholm. Mitt musikintresse började när jag var sex år och fick min första gitarr av mormor. Har sedan dess utbildat mig på Rytmus musikgymnasium med gitarr som huvudinstrument, samt på Musikmakarna i Örnsköldsvik till låtskrivare och musikproducent.

Jag har jobbat i flera år som låtskrivare och har skrivit låtar till flertalet kända artister som Jill Johnson, Anders Fernette, Brolle, Anna Sahlene och flertalet utländska artister. Har släppt två egna skivor under namnet Nick Ellerstad och har även turnerat runt landet i coverband.

Jag tycker om att träna och har spelat innebandy i division 1 i Svenska innebandyligan. En bra dag börjar med havreringar, mjölk och kaffe. Avslutas med gitarrspel.

Nu ser jag fram emot att möta alla er som kommer för att dansa till Zlips!

Vi ses snart!

Niklas

Byten i flera band

140424

Jörgen Hålléns slutar i Per-Håkans. Ny basist blir Pierre Nilsson som tidigare spelat med Deléns. När han börjar är inte riktigt klart, men det blir någon gång i maj.

Också i Dreams sker ett medlemsbyte. Daniel Karlsson som slutade på påskdagen i samband med spelningen i Gävle.

Ny medlem i bandet blir Joszef Nemeth. Hans första spelning blir på Valborgsmassoafton i Kristinehamn.

Christoffer från Jenny Saléns till Hedins

140415

Christoffer Olofsson slutar i Jenny Saléns efter en kort tid och börjar i Hedins.

Så här skriver han på JS hemsida:

"Hej alla JS-Fans! 
Christoffer här! Ville bara meddela er om att i mitten av Maj månad lämnar jag Jenny Saléns efter en kort men fantastiskt rolig tid! Fick förfrågan att efterträda Robin Rignell i Hedins. Har trivts otroligt bra med Jenny och grabbarna den tiden jag varit här men jag kände att min vilja och ork efter lite fler spelningar och närmre pendling till och från buss för min egen del gjorde att jag tog detta beslutet! Tack alla inblandade för en fantastiskt kul och lärorik tid! Önskar Jenny Saléns all lycka med den ljusa framtiden! Hoppas vi ses utmed vägarna även i fortsättningen! Massor utav kramar! /Christoffer"

Arvingarna husband med gästsolister

140408

Det blir mycket dansbandsmusik i Bingolotto under maj.

Arvingarna kommer att vara husband och medverkar alla fyra söndagarna under månaden.

Det blir också en gästsångerska från andra dansband varje gång.

Det börjar med Maria Rolf från Titanix den 4 maj.

Den 11 maj är det Elisa Lindström från Elisa´s som medverkar.

Den 18 maj är det dags för Anna Sköld från Wizex och den 25 maj Erica Sjöström från Drifters.

Robin Rignell lämnar Hedins

140407

Robin Rignell slutar i Hedins.

Så här berättar han själv:

"Då det redan börjat figurera en massa rykten så väljer jag att nu skriva hur det ligger till!

Jag har beslutat mig för att sluta turnera med Hedins då jag blivit erbjuden en tjänst på hemmaplan som jag helt enkelt inte kan motstå.

Jag kommer att vara kvar i Hedins fram till månadsskiftet April-Maj. Vem som ersätter i Hedins är i nuläget ej klart, så tills rätt person har hittats kommer jag att försöka hjälpa till i mån av tid.

Jag vill härmed rikta ett stort tack till mina nuvarande och dåvarande kollegor i Hedins, övriga kollegor, arrangörer och till den trogna publik som följt Hedins under åren.

Donnez släpper nya plattan i dag

– Mycket spännande tycker Mikael Strömqvist inför Donnez releasefest i dag.

140402

I dag är det fest i skånska Perstorp.

Donnez har release på sin nya platta Allt ljus på oss.

Det är samtidigt den första utgåvan från Calle Kindboms nya bolag Neptun.

– Mycket spännande att se hur plattan tas emot. Den här gången har vi gjort allt själva, säger Mikael Strömqvist i bandet.

 

Skivan är inspelade i Railway studios hemma hos kapellmästaren Donald Laitila i Perstorp.

Inte mindre än 17 låtar finns på plattan.

– Vi har spelat in ännu flera och tyckte vi skulle ha med så här många, säger Micke.

 

Det mesta är nytt men några covers finns med – bl a Did I tell you, Jerrys Williams hitlåt som gjorts i ett annorlunda arrangemang.

Titelspåret Allt ljus på oss är en låt av Refreshments-profilen Micke Finell och Linda Gail Lewis med svensk text av Ulf Georgsson.

Donald Laitila har gjort fem av spåren, några ihop med andra och några själv.

Donnez finns denna dag på ICA i Perstorp.

I morgon drar så turnén igång igen. Då till Borås, Norrköping fredag och Forshaga lördag.

Påskveckan tar Donnez semester. Sedan blir det ett tufft program med 21 spelningar i maj.

I Donnez ingår: Donald Laitila, Mikael Strömqvist, Simon Lindberg, Joel Andreasson och Rickard Alerstedt.

Jenny Saléns hoppar av Birka

140329

Jenny Saléns Orkester meddelar idag att de inte kommer att spela på Birka den 1-2 april i år. Skälet till detta är att Birka Cruises sedan en tid tillbaka inte kan erbjuda en trygg och säker parkering för orkesterbussarna under engagemangen ombord.

- Det alternativ som erbjuds är att bussen hämtas av en extern aktör, vilket vi har låtit göra en gång tidigare. Tyvärr visade det sig att det förutom en avsevärd utgift för oss, även resulterade i diverse skador på bussen. Vi har fått uppfattningen att en lösning var på gång inför nästa spelning men tyvärr blev det inte så. Vi väljer därför att avstå från att spela på Birka tills frågan är löst på ett hållbart och långsiktigt sätt, säger Jenny Saléns Orkester.

 
 

Mycket nytt på Kindboms Neptun

140326

Donnez, Tommys, Fernandoz, Titanix, Drifters.

Alla ingår de i Calle Kindboms nya skivbolag Neptun.

– En stor familj från start, säger Kindbom på sin hemsida.

Ett antal skivutgivningar är på gång.

Donnez kommer med sin platta "Allt ljus på oss" redan den 2 april.

Hela 17 låtar där en av dem är Did i Tell You i en väldigt skön version.

 

Finlandssvenska Tommys trogna publik kan förvänta sig en riktigt stark platta.

Fernandoz kommer att göra en platta med Martin Klaman som producent.

Fernandoz går in i studion under våren.

Titanix fortsätter samarbetet på Neptun och vi har ett spännande album att se fram emot under hösten. Lars "Dille" Diedricson producerar albumet.

Drifters har också bestämt sig för Neptunetiketten.

– Ingen är gladare än undertecknad. Och snart ska vi ha möte och se vad vi ska hitta på för något framöver. Att det blir en skiva efter sommaren är solklart, säger Calle Kindbom.

Henrik Sethsson producerar. 

Linus slutar i Mats Bergmans

Linus Lindholm slutar i Mats Bergmans.

140313

Mats Bergmans tappar sin frontfigur och sångare Linus Lindholm. 

Linus har varit huvudfsångare i Mats Bergmans sedan sensommaren 2008. Han kom då från pappa Kjell Anderssons band Jontez. 

Linus har vid sidan om musikerjobbet utbildat sig till fastighetsmäklare och har nu fpått en anställning i den branschen. Hasn kommer att finnas kvar i Mats Bergmans fram till försommaren.

– Vad som kommer att hända därefter vet vi inte ännu, säger Mikael Wängqvist på bandets bokningsbolag Nöjeskällan.

Elmiagala även nästa år

140310

Det blir en ny ELMIAGALA 2015. Arrangören Johan  Liljeblad har tagit beslutet om en fortsättning efter den lyckade gala som genomfördes i februari i år.

Dessa band är bokade till nästa år lördag 14/2 2015 Dansgala!

Magnus Carlsson/Barbados, Streaplers, Lasse Stefanz, Sannex och Casanovas.

 

Uhlin slutar i Streaplers

140228

Efter knappt fem år slutar Henrik Uhlin i Streaplers.

Henrik ersatte Göran Liljeblad efter bandets 50-årsjubileum i maj 2009.

Han hade efter en lång period i Flamingokvintetten lämnat dansbandsscenerna och jobbade med andra projekt. Han kände sig smickrad av erbjudandet från Streaplers.

Nu vill dock Henrik Uhlin återgå till annan verksamhet.

Han kommer att  ersättas av Henrik Göransson.  Göransson spelade med Date fram till 2007.

Robert slutar i Jenny Saléns

140228

Robert Juth slutar i Jenny Saléns.

Efter åtta år som gitarrist i bandet har Robert bestämt sig för att sluta och återgå till sitt civila arbete.

Så här skriver sä här om sitt beslut på Jenny Salens blogg:

"Efter en tids begrundande så har jag bestämt mig för att kliva av dansbandståget och återgå till civilt arbete. Det har varit 8 helt underbara år med Jenny Saléns och det finns naturligtsvis en saknad med i bilden. Ett ständigt turnérande har ett högt pris när det gäller bla privatliv och socialt umgänge. Så livet rullar vidare och nu ska jag ge mig och min kära en möjlighet till ett mer ordnat liv. Gitarren kommer inte läggas på hyllan utan den kommer säkert användas i mer lokala sammanhang. Jag önskar Jenny Saléns all lycka, och riktar ett stort tack till alla er i Publiken / Arrangörer / Ls-Tonart / Atenzia Records, mm mm som jag lärt känna under åren. Hoppas att ni får många goda år med mycket dans till Jenny Saléns förståss!!;) I väntan på min ersättare, kommer jag att spela som vanligt under en period, så vi får säkert en chans att avrunda på ett värdigt sätt!! Kram på er / Robban"

 

Wizex-show i Tyskland

140225

Missa inte chansen att se premiären på Wizex show "I Folkparkens tjänst" En kavalkad av minnen! Res med Bromölla Buss till underbara Grömitz i Tyskland för lite avkoppling, shopping, god mat, fint hotell och underhållning!!

Wizex kör sin show 2, 3 och 4 mars.

EXTRAINSATT Buss måndagen den 3/3. Boka påwww.bromollabuss.se

Pris till Larz Kristerz

140222

Larz Kristerz har tilldelats Dalecarlia Music Awards pris som "Årets Band".

 Juryns motivering: ”Larz-Kristerz kombinerar underhållning med ett musikaliskt sväng som gör det omöjligt att sitta still. Genom att dra dansbandsklichéerna till sin spets så neutraliserar alla eventuella töntstämplar. De har glimten i ögat, men musiken är inget skämt. De bygger på lika delar värme och professionalitet och albumet Det måste gå att dansa till befäste deras ställning".

Syftet med den årliga galan är att uppmärksamma och premiera kreatörer som åstadkommit intressanta produktioner inom olika områden av musik under året. 

Elisa´s fick Grammis

140219

Det blev Elisa´s som fick årets Grammis i Dasnsbandsklassen.

Utmärkelsen vanns iu konkurrens med Lasse Stefanz, Wizex, Larz Kristerz och The Playtones.

Ny gitarrist i Deléns

140217'

Deléns har en ny gitarrist.

Så här skriver bandet i ett meddelande:

"Vi kan stolt meddela att vi har en ny gitarrist vid namn Matz Morén från Uppsala, en riktigt duktig gitarrist som även spelar trumpet, munspel och sjunger, vi hälsar honom stort välkommen till Deléns  Just nu har vi vikarie på keyboard men har ett par killar som kommer att provspela under mars månad, det ser riktigt lovande ut. Vi spelar på och kämpar fast det kan vara tufft ibland med nya medlemmar och allt som händer runtomkring bandet". 

Casanovas fick Manifestpriset

140207

Casanovas vann dansbandsklassen när Manifestpriset delades vid galan på Nalen i Stockholm.

Det var albumet Sommar i Sverige som fick juryn att belöna Henrik Sethsson och hans kamrater.

Motiveringen löd:  "Med en förmåga att kombinera eget material med svenska och internationella hits har detta väletablerade band gjort ett album som är stadigt förankrat i den moderna dansbandsmusiken och som samtidigt uppfyller de krav som dansbandstraditionen ställer."

Casanovas album har getts ut på Atenzia.

Konkurrenter var Perikles, Per-Håkans och Martinez.

Ny gitarrist i Callinaz

140129

Viktor Alfredsson blir ny gitarrist i Callinaz.

Han ersätter Jianis Xouri som slutar.

Viktor Alfredsson kommer från Nässjö och är 22 år gammal. Han har inte spelat i dansband tidigare. 

I Callinaz börjar han i början av mars.

Nytt album med Kindbergs

140121

Den 22 januari kommer Kindbergs nya platta.

Kindbergs – ett av Sveriges populäraste dansband som har en välfylld spelplan och drar storpublik över hela Sverige och även i Norge,  där de är stora favoriter.

Deras dansbandsmusik är en mix mellan moderndans, fräsch mogendans och allt med en liten touch av country. På nya skivan "Ut på vägarna igen" vågar bandmedlemmarna sticka ut hakan och säga att killarna har gjort sitt hittills starkaste album.

Bhonus återuppstår för en kväll

140121

Den 1 februari återuppstår Bhonus - för en kväll.

Bhonus slutade flör ett drygt år sedan att spela efter 40 år i branschen.

Orkestern har därefter gjort några nostalgispelningar.

Nu är det alltså dags igen.

Den 1 februari står de på scen för en helkväll i Solbacken, Edenberga som ligger i Laholm. 

Surround startar om vid Elmiagalan

140114

Surround startar om igen. Nystarten blir på Elmiagalan i Jönköping den 14 februari.

Surround startade 2005 och hade framgång med sitt debutalbum Varje steg du tar 2006.

Sorround lades dock ner.

Nu startar Jörgen Bolmstad  om sitt gamla band.

Surround kommer att inviga dansgalan på Elmia i

Bandet består av:
Jörgen Bolmstad (sång, gitarr), Robert Törnqvist (gitarr, sång), Lars Strand (bas), David Eckert (trummor, sång) och Michael Bohman (klaviatur).

Musikerna har en gedigen bakgrund. Jörgen Bolmstad spelade i Gamblers 2004-2005 och de andra killarna har spelat i coverband men även varit anlitade att kompa större artister.

 

Även Thorleif i Elmiagalan

Även Thorleif Torstensson kommer att finnas med i Elmiagalan.

140109

 Thorleif Torstensson kompletterar den starka skaran av dansband vid  Elmiagalan i Jönköping den 14 februari.

–  Thorleif kommer att vara konferencier och kommer också att framföra en del av sina gamla hitlåtar, berättar den entusiastiske gala-arrangören Johan Liljeblad.

Galans kanske intressantaste inslag blir Magnus Carlssons återförening med Barbados.

Magnus, som just avverkat sin intensiva och mycket hyllade julturné, ser själv med stora förväntningar fram emot galan.

För några dagar sedan träffade han sina gamla Barbados-kamrater för att gå igenom vad kvällen i Jönköping ska innehålla.

82-årige veteranen Ingmar Nordström spelar också med återupplivad orkester.

På galan spelar också Streaplers, Flamingokvintetten, Matz Bladhs, Black Jack och Blender.

Nominerade till Manifestgalan

140108

Nomineringarna till Manifestgalan 2014 är klara. Nominerade dansbandsalbum är:

Casanovas - Sommar i Sverige (Atenzia Records)

• Perikles (Perikles Pågar) – Vicken fest (Atenzia Records)

Per-Håkans – Full fart framåt (Sann records)

Martinez orkester – Fram och tillbaka (Atenzia Records)

Manifestgalan är Sveriges enda oberoende musikgala där pris delas ut för verk skapade det senaste året.

Manifestgalan arrangeras av Svenska Oberoende Musikproducenter tillsammans med samarbetspartners.

Juryn i dansbandskategorin bestod av dansare, arrangörer, musiker och andra branschkunniga:  Mikael Johansson, Lina Haskel, Jessica Johansson, Gitte Tinglöf Källman, Markku Hannuksela.

 

Manifestgalan arrangeras för 12:e året och brukar kallas "den alternativa Grammisen", eftersom det är musik från oberoende skivbolag som prisas.

Manifestgalan äger rum 7 februari på Nalen i Stockholm.

Samtliga kategorier i Manifestgalan: Punk, hårdrock, dans, synth, dansband, pop, visa hip hop, rock, jazz, singwer/songwriter, rytm, experimentellt, folk, årets live, årets musikvideo, årets klubb, årets nykomling.

Highlights släpper nytt

140107

Highlights (som medverkade i Melodifestivalen 2010) släpper en ny singel

 – Sorry" är en mycket stark låt (skriven av Emil Ehnberg), säger Keith Almgren, Sweden Songs

Highlights har medverkat i Club Goa (2005), tilldelats priset som årets

uppstickare på Guldklavegalan (2005), släppt ett album som blivit belönat

med 5 plus i Aftonbladet (2005), singel "Varje liten droppe regn" Album

och Singel ”Vi lever om natten” (2007).

Sommaren 2008 fick Highlights två nomineringar vid Guldklavengalan,

Andreas Wistrand årets sångare och Christian Lindholm årets keyboardist.

2008 och 2009 medverkar Highlights i SVTs stora satsning Dansbandskampen,

inför 1,2 miljoner tv-tittare och släppte singel ”Här är mitt liv".

2010 släppte Highlights singel "The best part of me", medverkade i TV

Bingo-Lotto och medverkade i Melodifestivalen med låten "Come and get me

now"

 

2011 börjar ny sångare Michael Mårtensson och bandet var husband i

”Stjärnorna på travet” och kompade artister som Magnus Carlsson, Martin

Rolinski,Ann-Louise Hansson, Siw Malmqvist,Towa Carson och Christer

Björkman. Highlights har också kompat b.la Nanne Grönwall m.fl

 

2012 släppte bandet Ny Singel ”Tills natten blir dag” (Christian

Lindholm/Anders Nilsson) i samarbete med Sweden Songs och KA Musik label

och Livealbum Limited Edition Vol 1 och sneare Singel "Tro på mig" också

den skriven av Christian Lindholm (medlem i bandet) tillsammans med

Anders Nilsson.

Bandet blev också Vinnare av Guldsladden som Årets Modernband & Årets

sångare genom Michael Mårtensson.

Highlights är: Michael Mårtensson, Christian Lindholm, Rickard Johansson

och Tommy Gustafsson.

 

Lasse Stefanz i Skavlan

140106

 Lasse Stefanz kommer att finnas med i SVT:s Skavlan på fredag.

– Det är stort att få vara med där, säger en glad Olle Jönsson.

 Programmet spelas in på torsdag.

– Jag vet att vi ska spela. Sedan vet jag inte så mycket mera men någon skall väl vara med och snacka också.

Med tanke på att Lasse Stefanz är lika stora i Norge som i Sverige så är det populära dansbandet givetvis något av drömgäster hos Fredrik Skavlan.

I programmet medverkar bl a också Kristina Lugn.

Programmet sänds även norsk television.

Wizex i Svensktopps-test

140105

Det är inte så ofta dansbanden får chans att komma in på Svensktoppen. Inget dansband finns  för närvarande på listan.

Wizex får chansen den här veckan.

Bandets låt  "Du förgyller mitt liv" från nya albumet "40 år i Folkparkens tjänst är en av de tre utmanarna denna vecka.

Låten är en poplåt från tidigt 70-tal och hade då titeln Precious to me. Kapellmästaren Eric Iversen har skrev den svenska texten till Wizex-plattan. Det blev en duett med Anna Sköld och Thomas Lindberg.

Ny förändring i Voize

140202

En andra förändring på kort tid har aviserats i skånska Voize.

Gitarristen Fredrik Engdahl slutar och kommer att ersättas av Jianis Xouri från Callinaz.

Nyligen var det trummisen Lars-Göran Petersson som bestämde sig för att satsa helt på sitt jobb som säljare och sluta som musiker.

Ersättare bakom trummorna blir Per-Erik "Lillen" Tagesson, som efter tiden i Scotts jobbat som kock. Det skiftet sker nu i dagarna.

Engdahl ersätts tills vidare av Andreras Nycander. 

I månadsskiftet mars-april börjar Xouri.

Kvar av de ursprungliga medlemmarna är Magnus Meinert och Fredrik Grönvall, de som för en del årt sedan bildade duon Favoriterna.

Någon ersättare till Jianis i Callinaz är ännu inte klar.

– Vi beklagar att vi tappar en så duktig musiker, säger Callinaz-medlemmarna på bandets hemsida.

 

 

Skriv en kommentar: (Klicka här)

123minsida.se
Bokstäver kvar: 160
OK Skickar...

Klara | Svar 05.11.2014 18.25

Enligt er sida så ska det vara en dansgala på Elmia även nästa år 14/2 2014. Men det finns inga biljetter att köpa och det finns ingen information på Elmias sid

Se alla kommentarer

| Svar

Senaste kommentarer

15.09 | 12:17

Hej!

Hur ser Drifters ut i dag? Vem är basist efter Mats Elfqvist och är Robban kvar som trummis?` Tacksam för svar! Ingen info någonstans.

...
17.07 | 19:08

Shine kommer att lägga ned efter juli, enligt trummisen i bandet.

...
27.02 | 11:42

Hej Roland! Vi var på kryssning 25/26 februari med Leif Kronlund och Uno Johnsson. Hittade dina två intervjuer från 140212 och 140213 som Wikipedia hänvisar til

...
14.03 | 07:16

Ta och ändra namnet så det stämmer! Kenth tergeland.

...
Du gillar den här sidan
Hej!
Prova att göra en egen webbsida precis som jag.
Det är enkelt och du kan prova helt gratis.
ANNONS